Airmir uutisia.

06.01.2013 - Häiritseekö huono sisäilma työskentelyä?

 

Ilmastointi on yksinkertainen asia. Otetaan esimerkkinä luokkahuone, jossa on huono sisäilmanlaatu. Ulkoseinään tehdään kaksi reikää, niiden läpi viedään kanavat ulos. Kanavien päihin lisätään kaksi puhallinta ja moottoria. Näiden välille sijoitetaan lämmöntalteenotto, suodatin, jälkilämmityspatteri ja muita varusteita. Kun toiseen päähän konetta tuodaan sähköjohto ja piuha automatiikalle on yksinkertainen asia valmis - Turbovex-ilmanvaihtokone. Tämän lisäksi tarvitaan lvi-suunnittelija ja lvi-urakoitsija, joka asentaa koneen paikoilleen. Laite pyritään sijoittamaan seinän ja katon nurkkaukseen mieluummin ikkunaseinälle, eikä se vie tilaa lattiapinnoilta. Asennus kestää alle päivän, joten luokkahuone on seuraavana päivänä jälleen käytössä.

 

Koneet valmistaa tanskalainen Turbovex As, joka on tehnyt tilakohtaisia ilmanvaihtokoneita yli 20 vuotta. Airmir Oy on tuonut niitä Suomeen vuodesta 1997 lähtien. Laite ottaa poistoilmasta talteen lämpöä noin 80% ja siirtää sen sisälle tulevaan ilmaan. Laitteessa on lisäksi jälkilämmityspatteri, luokkaan tulevan ilman lämpötila saadaan säädettyä miellyttävän lämpimäksi, mutta kuitenkin raikkaaksi. Koneen toimintaa ohjaa automatiikka, johon ohjelmoidaan halutut käyntiajat. Turbovex-koneissa on oma moottori tulo- ja poistopuhaltimelle, jolloin huoneeseen voidaan luoda kevyt ylipaine. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennuksen rakenteissa olevat epäpuhtaudet eivät pääse huoneilmaan.

 

Kaikki tekniset tiedot löytyvät kotisivuiltamme. Meillä on sopiva konevaihtoehto lähes jokaiseen tilaan kouluja ajatellen: erikokoisiin luokkiin, pienryhmätiloihin, toimistohuoneisiin, ruokalaan ja juhlasaliin. Turbovex-koneiden suurin etu on muunneltavuus. Koneen jäädessä tarpeettomaksi se on helposti siirrettävissä seuraavaan käyttökohteeseen. Koneet ovat pitkäikäisiä ja ensimmäiset myydyt koneet ovat edelleen toiminnassa.

 

Ilmanvaihto on yksinkertainen asia, jopa sokkeloisissa vanhoissa rakennuksissa.

 

 

 

 

29.02.2012 - Airmir Oy tuo markkinoille uuden sukupolven luokkamallin ilmastointikoneet

 

Turbovexin uudet luokkamallin koneet ovat olleet toiminnassa yhden talven ja niistä saatu palaute on ollut erittäin hyvää. Turbovex 115 on ollut käytössä jo kolme talvea, Tx 500A viime talven sekä tx 250A viime talven. Lämmöntalteenottoyksikkö on muuttunut täysin aikaisemmista malleista ja se on osoittautunut hyvin toimivaksi Suomen talvessa. Muutoksen myötä koneiden hyötysuhde on kasvanut huomattavasti.

 

Esimerkkejä hyötysuhteista:

Ulkolämpötila -20 astetta,  sisälämpötila+ 20 astetta, tuloilman lämpötila talteenoton jälkeen:

 

    Tx 250A 12,2 astetta

    Tx 500A 13,8 astetta

    Tx 750A 11,2 astetta

    Tx 1000A 12,4 astetta

    (huipparimalli) Tx 3100A 10,0 astetta

 

Tyyppimerkintä tarkoittaa ilmamäärä kuutiometriä tunnissa.

 

Turbovex-koneiden automatiikka muuttui täysin. Uudessa ohjainyksikössä on graafinen näyttö ja toimintojen valinta on helppoa. Koneiden puhaltimet ja moottorit kokivat ison muutoksen. Tähän mennessä on puhaltimia käyttänyt yksi moottori. Nyt kummallekin puhaltimelle tulee oma mottori ja automatiikalla voidaan säätää molempien puhaltimien ilmamäärää erikseen. Tästä on hyötyä erityisesti alipaineisissa tiloissa, joiden ilmanvaihdon tasapainottaminen on tuottanut hankaluuksia. Ilmamäärät kumpaankin suuntaan saadaan yhtä suuriksi ja hyötysuhde paranee.

 

Uusissa koneissa on automaattinen kesä- talvipelti ja koneissa on paljon uusia toimintoja. Esimerkiksi samaan koneeseen voidaan tilasta riippuen asentaa läpiviennit seinän tai katon kautta. Läpiviennit ovat irroitettavissa ja vaihdettavissa helposti, jolloin koneen käyttökohdetta on helppo vaihtaa ilmastoinnin tarpeen muuttuessa. Uusissa Turbovex-koneissa on suodatin niin tulo- kuin poistopuolella. Koneista on suomenkieliset asennus-ja käyttöohjeet. Samoin myös automatiikasta. Konekohtaiset esittelyt tulevat sivuillemme pian.

Meillä on varastossa 4 kpl Tx 650 seinämallin ilmastointikonetta jotka ovat olleet käytössä kolme kuukautta. Ne ovat kunnoltaan uusien koneiden veroisia ja niissä on sama takuu kuin uusissa koneissa, mutta hinta on huomattavasti alle uusien koneiden. Hinta on 3.100€ alv 0% koneelta vapaasti työmaalla.

 

Ystävällisin terveisin

Airmir Oy

 

30.09.2011 - Sähköpostiosoitteemme on muuttunut.

Uusi osoite on: anne.kujala.airmir@gmail.com

 

AIRMIR Oy Murtoniementie 46 62660 Itäkylä.  gsm 0400 292413   anne.kujala.airmir@gmail.com